0

Als je alle kilometers van je vele rondes hardlopen bij elkaar op telt, kan je zomaar eens op een grote hoeveelheid uitkomen. De kans is groot dat die hoeveelheid ook in je schoenen terug te zien is. Ze zien er verre van nieuw uit en de slijtage wordt steeds meer zichtbaar. De demping wordt daardoor slechter, de stabiliteit vermindert en het comfort van de schoen is inmiddels ver te zoeken. Tijd om een nieuw paar hardloopschoenen aan te schaffen. Je wilt immers niet eindigen met pijnlijke gewrichten, waardoor jij een aantal weken uit de running bent. Het blijft echter lastig inschatten hoelang hardloopschoenen schoenen mee gaan. Wij helpen je daarom een handje! 

Een van de beste maatregelen die je kunt nemen om hardloopblessures te voorkomen, is door je hardloopschoenen op het juiste moment te vervangen. Als je dit niet doet, wordt de stress en de impact op je benen en gewrichten verhoogt. Een goede vuistregel is daarom om je schoenen om de 1000 kilometer te vervangen. Hierbij is je hardloopstijl, je lichaamsgewicht en het oppervlak waarop je rent van belang. Lichtgewicht hardlopers hoeven daarom in het algemeen later hun hardloopschoenen te vervangen vergeleken met zwaargewicht hardlopers. 

Het kan zijn dat je moeite hebt om bij te houden hoeveel je kilometers met je hardloopschoenen hebt gelopen. Een oplossing is om de datum van aanschaf aan de binnenkant van je schoen te zetten. Door de exacte datum te kennen waarop je ze hebt gekocht, zou je moeten kunnen inschatten hoeveel kilometers je ermee hebt gerend. In realiteit blijft het belangrijk om altijd te letten op hoe je schoenen eruit zien. Zorg goed voor je schoenen om zo het meest uit je aankoop te halen. Zien je hardloopschoenen er versleten uit of voel je dat je hardloopschoenen niet meer comfortabel zitten tijdens het rennen? Dan is het absoluut tijd voor een nieuw exemplaar! Een Upper NXT voor jou dan maar?  

Leave a Reply