0

Sport is voor de ene persoon een dagelijkse bezigheid, terwijl een ander het nog wel eens wil ‘vergeten’. Eén ding is zeker: uiteindelijk willen we allemaal zo nu en dan voldoende beweging. Niemand zal dit op hetzelfde tijdstip uitvoeren. De een springt direct in de hardloopschoenen als de zon nog nauwelijks is opgekomen, terwijl de ander besluit om na het avondeten nog even wat calorieën te verbranden. Ieder zijn ding, maar welk tijdstip wordt geadviseerd om te sporten? Hieronder gaan wij wat dieper in op verschillende type sporters en welke tijdstippen daarbij ideaal zijn.

De vetverbranders

Als afvallen jouw doel kan je het beste in de ochtend gaan sporten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat je minder hongerig zal zijn als je drie kwartier gaat sporten. In die tijdsperiode zal je ook de nodige calorieën verbranden en vormt daarmee de ultieme boost om snel af te vallen. Helaas is vroeg sporten niet voor iedereen weggelegd. Het lichaam mag dan wel fysiek uit bed zijn, maar er kunnen zeker nog enkele opstartproblemen zijn. Een lichaam moet immers net als een auto opwarmen om vooruit te komen. 

De spierkwekers 

Wil je juist meer spieren krijgen door het sporten? Dan is sporten in de namiddag een echte aanrader! Jouw lichaam heeft dan de meeste energie om net even dat beetje gas extra te kunnen geven. Er wordt meer testosteron aangemaakt, waardoor je beschikt over meer explosieve energie. Daarnaast heeft jouw lichaam met behulp van het avondeten alle brandstof om te herstellen na een intensieve workout. Zo kun je net even die extra kilometers rennen en dus sneller spieren kweken.

De nachtbrakers

Als je last hebt van een slecht slaappatroon is dit goed op te lossen door in de ochtend je hardloopschoenen aan te trekken. Sport zelf zorgt namelijk al voor een beter slaappatroon, maar in de ochtend sporten zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap kan komen. Je brein verschuift namelijk de dagklok. De ochtend wordt nu de plaats voor energie en de avond wordt de tijd om te rusten en weer klaar te worden voor die ochtend workout. Ook verlaagt in de ochtend sporten je bloeddruk, waardoor er ‘s avonds een extra harde dip komt. Kort gezegd: je slaapt een stuk beter.

Het prestatiebeest

Zijn het prestaties waar jij voor gaat? Dan heeft het tijdstip geen invloed op jou, maar wordt de regelmaat een must have. Het is van belang dat het sporten iedere dag op hetzelfde tijdstip gebeurt. Ook moet je gezonde eet- en leefgewoontes aanhouden. Eet, slaap, rust en sport voldoende om jouw resultaat te bevorderen. Zo ben jij always on! 

Leave a Reply